Skip to content

Tabără pentru copii, în stațiunea Moneasa

În perioada 6-9 septembrie, un număr de 15 copii pecicani au beneficiat de o tabără în stațiunea Moneasa.

Cei mici au început să învețe lucruri noi chiar înainte să ajungă la destinație, deoarece, pe drum, s-au oprit la Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția din Șiria.

Deplasarea organizată ca parte a proiectului a început cu ocuparea camerelor, după care au urmat programe menite să îi facă pe participanți să se cunoască mai bine.

Managerul de proiect şi cadrele didactice care au coordonat tabăra au gândit activități variate, pentru ca micii beneficiari să se simtă cât mai bine.

În timpul zilei, toată lumea s-a bucurat de vremea frumoasă, la ștrandul din localitate, în și lângă piscine, unde cei mai experimentați i-au învățat pe începători secretele înotului.

Grupul a fost cazat în căsuțele din incinta Aqua Ștrand, unde au avuat parte de adevăratul spirit de tabără.

Mare succes a avut „Seara talentelor”, când fiecare copil și-a prezentat latura artistică, prin cântec sau dans, dar și provocarea de a realiza „costume” din materialele biodegradabile puse la dispoziție.

Tabăra de la Moneasa a cuprins și drumetii la poalale Munților Codru-Moma: la lacul cu nuferi și vizita la Peștera Urșilor, la final toți copiii spunând că vor să revină.