Skip to content

Ianuarie 2023

Campania de creștere a conștientizării pe teme antidiscriminare, continuă!

Noul an debutează cu o nouă întâlnire în cadrul campaniei de creștere a conștientizării pe teme antidiscriminare, țintind populația majoritară care promovează respectarea drepturilor romilor, combaterea atitudinilor antirome, stereotipurilor și hărțuirii în comunitatea locală din Pecica, în cadrul proiectului Creșterea incluziunii și abilitării romilor în Orașul Pecica – CZ Pecica.

Specialiștii DGASPC Arad și cei ai Primăriei Orașului Pecica s-au întâlnit cu un grup de profesioniști din comunitatea locală, discuțiile purtându-se pe teme privind încurajarea nediscriminării la locul de muncă și în societate, în general.

Cadre didactice, angajatori și angajați ai unor instituții publice, precum și agenți economici au învățat de această dată cum să combată și să izoleze cazurile de discriminare.

Scopul final al acestor întâlniri îl reprezintă elaborarea unui ghid ca și instrument antidiscriminare privind etnia romă.

ACTIVITĂȚI CU CARACTER PREVENTIV

350 persoane de etnie romă (copii, tineri și adulți) vor beneficia de activități educaționale privind prevenirea delincvenței juvenile, traficului și consumului de droguri în cadrul unor activități organizate special de experții incluziune care lucrează cu beneficiari din grupul țintă al proiectului Creșterea incluziunii și abilitării romilor în Orașul Pecica – CZ PecicaO astfel de activitate cu caracter preventiv s-a derulat astăzi la Școala gimnazială nr. 2 din Pecica.Proiectul este derulat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala – FRDS, în cadrul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, apelul „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”, runda a 2-a, finanțat prin Granturi SEE & Norvegiene.

DESPRE DREPTURI ȘI RESPONSABILITĂȚI

O nouă activitate din Programul de management și gestionare a propriilor resurse pentru persoanele de etnie romă s-a derulat cu beneficiarii din grupul țintă al proiectului Creșterea incluziunii și abilitării romilor în Orașul Pecica – CZ Pecica. De această dată, colegele noastre, experți abilitare în cadrul proiectului, au abordat o temă de interes pentru aceștia, respectiv “Drepturile și responsabilitățile persoanelor de etnie romă”.

ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A TRAFICULUI DE PERSOANE

Despre combaterea traficului şi exploatarea minorilor și a persoanelor vulnerabile le-au vorbit colegii noștri, experți incluziune în cadrul proiectului Creșterea incluziunii și abilitării romilor în Orașul Pecica – CZ Pecica și cei ai Primăriei Pecica elevilor de la Școala Gimnazială nr. 2 din localitate, dar și despre pericolele la care se expun în cazul în care intră în anturaje îndoielnice. Cu această ocazie au fost distribuite elevilor participanți și materiale promoționale ale finanțatorului proiectulului dedicat incluziunii etnicilor romi care trăiesc în comunitatea din Pecica.