Skip to content

Aprilie 2023

ÎNTÂLNIRI PE TEME ANTI-DISCRIMINARE

Campania de creștere a conștientizării pe teme anti-discriminare, țintind populația majoritară care promovează respectarea drepturilor romilor, combaterea atitudinilor antirome, stereotipurilor și hărțuirii în comunitatea Pecica, continuă.

În cadrul proiectului Creșterea incluziunii și abilitării romilor în Orașul Pecica – CZ Pecica au loc periodic întâlniri cu cadre didactice, specialiști, angajatori- reprezentanți ai pieței muncii, membri ai comunității, reprezentanți ai etniei rome din orașul Pecica.

Rezultatul final al campaniei va fi elaborarea unui ghid ca instrument anti-discriminare privind etnia romă.

PROGRAME DE DEZVOLTARE A ABILITĂȚILOR PARENTALE, DE MANAGEMENT ȘI GESTIONARE A PROPRIILOR RESURSE

Continuăm activitățile dedicate persoanelor de etnie romă din comunitatea pecicană, prin implementarea proiectului Creșterea incluziunii și abilitării romilor în Orașul Pecica – CZ Pecica. Programul derulat de experții incluziune și abilitare presupune organizarea unor activități care să vină în sprijinul bărbaților de etnie romă, femeilor și tinerelor rome pentru a-i ajuta sa își afirme drepturile, să își crească respectul de sine, de a învăța să acceseze serviciile comunității și a-și dezvolta abilitățile parentale și cele personale privind accesarea resurselor comunității, a obținerii drepturilor pe care le au, creșterea stimei de sine și conștiința propriei valori; de asemenea vizează un program de management și dezvoltare a propriilor resurse pentru persoanele de etnie romă ce își propune să le dezvolte competențele socio-emoționale, să le furnizeze informații relevante și să abordeze teme ca și cunoașterea drepturilor omului și a celor cetățenești, importanța educației, gestionarea timpului și bugetului familiei, planificarea educației, vieții de familie.

ABC-UL TENISULUI DE CÂMP

Elevele care au fost selectate în vederea practicării tenisului de câmp în cadrul activităților sportive desfășurate ca parte a proiectului, s-au familiarizat tot mai mult cu regulile de bază ale acestei ramuri sportive.

Responsabilii de activitate s-au asigurat că participantele cunosc regulile de siguranță pentru a evita accidentările de orice fel și au făcut cunoștință cu echipamentele sportive pe care le vor folosi pe parcursul următoarelor luni.

DE LA TEORIA LA PRACTICAREA FOTBALULUI

Încă un grup de copii din orașul Pecica a început activitățile sportive, mai exact fotbalul.

Cel mai popular sport din țara noastră a atras și cel mai mare număr de doritori pentru activitățile sportive din cadrul proiectului. Copii au fost împărțiți pe grupe de vârstă, pentru a se pregăti cât mai ușor și mai bine.

Cealaltă grupă, mai „avansată” a început, între timp, pregătirea fizică și practicarea fotbalului, la baza sportivă din Pădurice, pe o vreme de primăvară.