Skip to content

Centrul de zi

Centrul de zi va fi amplasat pe str.304,nr.45, lângă Școala Primară nr.1, la o distanță de aprox.5 min de Liceul Teoretic GH. Lazar și 15 min de primărie/poliție/policlinică (mers pe jos). Centrul de zi dispune de o locaţie accesibilă tuturor membrilor comunităţii din punct de vedere al existentei mijloacelor de transport şi de amplasare a celorlalte servicii din comunitate de care pot beneficia (primărie, școală, dispensar). Aceasta se află într-o zonă în care siguranţa generală a copiilor nu este afectată şi va dispune de toate autorizaţiile legale de funcţionare.

Centrul de zi înființat este destinat furnizării, fără discriminare, serviciilor de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare de deprinderi de viață independentă, orientare școlară și profesională pentru copii și sprijin, consiliere, educare pentru părinți sau reprezentanți legali sau alte persoane care au în îngrijire copiii. Accesul la aceste servicii se va face în funcție de nevoile identificate, conform stadardelor de calitate în vigoare. De asemenea, accesul va fi oferit fără discriminare, la celelalte servicii furnizate prin proiect, respectiv cele de sănătate, ocupare, abilitare și culturale.

Au început lucrările la Centrul de Zi

Constructorul a început lucrările de ridicare a Centrului de Zi, în vecinătatea Școlii Primare nr. 1, din cartierul Cocota.

Imobilul se ridică în cadrul proiectului „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”, derulat de Primăria Orașului Pecica împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și Asociația Culturală a Minorităților din Pecica, cu finanțare prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.

Centrul de zi va fi o clădire multifuncțională, pentru consiliere și sprijin, cu spații pentru desfășurarea de activități educative, recreative, creative și de socializare, pentru a stimula participarea școlară a copiilor și a preveni abandonul școlar.

Copiii și tinerii vor putea face mișcare pe noul teren de sport (fotbal, baschet, volei și tenis de câmp), urmând să fie organizate competiții și excursii.

Cu ajutorul specialiștilor de la DGASPC Arad, se organizează, de aproape un an, programe de dezvoltare a abilităților parentale, de management și gestionare a propriilor resurse pentru adulți, respectiv activități educative culturale pentru copii.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 980.643 de Euro, oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare Locală.

Lucrările de turnare a fundației centrului de zi continuă!

Clădirea multifuncțională se ridică în vecinătatea Școlii Primare nr. 1, din cartierul Cocota, în cadrul proiectului Creșterea incluziunii și abilitării romilor în Orașul Pecica – CZ Pecica, derulat de Primăria Orașului Pecica împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și Asociația Culturală a Minorităților din Pecica.

Imobilul va oferi spații pentru desfășurarea de activități educative, recreative, creative și de socializare, pentru a stimula participarea școlară a copiilor și a preveni abandonul școlar.

Copiii și tinerii vor putea face mișcare pe noul teren de sport (fotbal, baschet, volei și tenis de câmp), urmând să fie organizate competiții și excursii.

Construcţia avansează

Societatea contractată pentru construirea Centrul de zi, amplasat pe strada 304, nr. 45, lângă Școala Primară nr. 1, din cartierul Cocota, a continuat lucrările.

Muncitorii au finalizat turnarea betonului pentru fundaţia noii construcţii, destinată furnizării, fără discriminare, serviciilor de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare de deprinderi de viață independentă, orientare școlară și profesională pentru copii și sprijin, consiliere, educare pentru părinți sau reprezentanți legali sau alte persoane care au în îngrijire copiii.

Accesul la aceste servicii se va face în funcție de nevoile identificate, conform stadardelor de calitate în vigoare. De asemenea, accesul va fi oferit fără discriminare, la celelalte servicii furnizate prin proiect, respectiv cele de sănătate, ocupare, abilitare și culturale.

Centrul de zi prinde contur

Lucrările de construcție ale centrului de zi au intrat într-o nouă etapă.

Odată finalizată fundația și structura de rezistență a clădirii, au fost aduse materialele de construcție pentru a putea demara ridicarea zidurilor.

Muncitorii au început cu zidurile exterioare ale viitoare clădiri.

Centrul de zi prinde contur

Constructorul a continuat lucrările la pereții exteriori ai viitorului Centru de Zi, care se ridică în curtea Școlii Primare nr. 1 din cartierul Cocota.

Măsurători suplimentare

Noul constructor, care a preluat lucrările de construcție în vederea finalizării, în timp cât mai scurt, a efectuat măsurători suplimentare pe șantier.

Specialiștii au evaluat stadiul actual al clădirii și s-au apucat de ridicarea pereților, pentru a putea lucra la interioare și pe durata toamnei și a iernii, atunci când condițiile meteorologice sunt mai nefavorabile.

Ritm mai bun de execuție

Lucrările de construcție au continuat cu un ritm susținut: muncitorii au zidit pereții și s-a ajuns la nivelul unde se va turna centura. Temperaturile și vremea însorită au ajutat firma executantă, lucrările fiind programate să continue pe parcursul întregii luni noiembrie.

Turnarea planşeului

Noul constructor a reluat repede lucrările la Centrul de Zi în nou an, pentru a avansa cât mai bine.

Pe la mijlocul lunii ianuarie s-a putut turna planşeul de beton urmat de la tavan, esenţială pentru durabilitatea şi siguranţa construcţiei.

Izolarea clădirii și amenajarea interioarelor

Condițiile meteorologice prielnice au favorizat lucrările la partea exterioară a clădirii Centrului de Zi. Muncitorii au terminat tencuiala și izolația pereților și lucrează, în paralel, la amenajarea interioarelor sălilor.

Centrul de Zi, una dintre cele mai moderna clădiri din oraș