Skip to content

Partenerul 2 de proiect

ASOCIAȚIA CULTURALĂ A MINORITĂȚILOR ”KISEBBSÉGI HAGYOMÁNZÖRZŐ EGYESÜLET” – ORGANIZAȚIE NEGUVERNAMENTALĂ

Asociația Culturală a Minorităților din Pecica fost înființată în anul 2015, cu scopul de a contribui la protejarea și păstrarea obiceiurilor, porturilor populare și valorilor minorităților care trăiesc în orașul Pecica, în localitățile aparținătoare și învecinate și pentru a menține și transmite mai departe generațiilor viitoare tradițiile.

În cadrul asociației sunt organizate, în principal, activități care vizează păstrarea tradițiilor, punând un accent puternic pe educarea copiilor și formarea și dezvoltarea comunităților minoritare.

Astfel, o dată pe săptămână membrii asociației îi învață pe copii diverse dansuri populare, să cânte la instrumente tradiționale, considerând că muzica și dansul sunt ceea ce ne diferențiază ca și cultură, dar, în același timp, ne unesc oameni. De asemenea, au pus bazele unui teatru amator pentru copii și adulți.

Pentru ca programele de formare și dezvoltare a comunității minorităților să aibă un impact cât mai mare, fondatorii asociației consideră că „este foarte important să păstrăm legătura în mod continuu, să ne întâlnim poate chiar în fiecare zi, astfel încât să reușim să creăm o legătură strânsă între membrii comunității”.

Tot în acest scop, asociația s-a alăturat proiectului Creșterea incluziunii și abilitării romilor în orașul Pecica”. Acest proiect oferă comunității rome oportunitatea de a-și face cunoscute obiceiurile, cultura, de a-și afirma valorile, ceea ce va contribui nu doar la formarea și dezvoltarea comunității rome, ci și la creșterea incluziunii minorităților, respectiv a nivelului de acceptare a acestora în rândul populației majoritare.

Adresa (sediul social)Pecica, nr. 1989, cod poștal 317235, județul Arad
Adresa de corespondență:Pecica, str. 222, nr. 47, cod poștal 317235, județul Arad
Telefon: 0753109610
Fax: –
E-mail: pecskaimagyar.hagyomanyorzo@gmail.com
Reprezentant legal (nume, prenume, funcție)BALTĂ – TAICS TÜNDE, Președinte
Persoană de contactNume: BALTĂ -TAICS TÜNDE
Funcție: Președinte
Telefon: 0753109610
Fax: –
E-mail: pecskaimagyar.hagyomanyorzo@gmail.com