Skip to content

Octombrie 2022

Cunoașterea drepturilor, dar și responsabilităților, tema întâlnirii cu grupul țintă al proiectului

Festivalul cultural de etnie romă

Orașul Pecica a găzduit Festivalul cultural de etnie romă cu spectacole de muzică și dansuri tradiționale, prezentări costume tradiționale și elemente de gastronomie specifică etniei rome. Evenimentul s-a bucurat de o audiență numeroasă, organizatorii propunându-și să faciliteze, astfel, înțelegerea particularităților culturale ale romilor, contribuind la îmbunătățirea comunicării reale cu etnicii romi în comunitatea pecicană.

Sâmbătă, 8 octombrie 2022, de la ora 18, la Pecica, se desfasoară Festivalul cultural de etnie romă cu spectacole de muzică și dansuri tradiționale, prezentări costume tradiționale și elemente de gastronomie specifică etniei rome.

Evenimentul asigură înțelegerea particularităților culturale ale romilor și va contribui la îmbunătățirea comunicării reale cu etnicii romi în comunitatea pecicană.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Creșterea incluziunii și abilitării romilor în Orașul Pecica – CZ Pecica care este derulat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala – FRDS, în cadrul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, apelul „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”, runda a 2-a, finanțat prin Granturi SEE & Norvegiene.

Promotorul de proiect este Orașul Pecica, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și Asociația Culturală a Minorităților din Pecica. Valoarea totală a proiectului este de 4.853.595,68 lei.