Skip to content

Au început lucrările la Centrul de Zi

Constructorul a început lucrările de ridicare a Centrului de Zi, în vecinătatea Școlii Primare nr. 1, din cartierul Cocota.

Imobilul se ridică în cadrul proiectului „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”, derulat de Primăria Orașului Pecica împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și Asociația Culturală a Minorităților din Pecica, cu finanțare prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.

Centrul de zi va fi o clădire multifuncțională, pentru consiliere și sprijin, cu spații pentru desfășurarea de activități educative, recreative, creative și de socializare, pentru a stimula participarea școlară a copiilor și a preveni abandonul școlar.

Copiii și tinerii vor putea face mișcare pe noul teren de sport (fotbal, baschet, volei și tenis de câmp), urmând să fie organizate competiții și excursii.

Cu ajutorul specialiștilor de la DGASPC Arad, se organizează, de aproape un an, programe de dezvoltare a abilităților parentale, de management și gestionare a propriilor resurse pentru adulți, respectiv activități educative culturale pentru copii.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 980.643 de Euro, oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare Locală.