Skip to content

Întâlnire cu elevi de liceu și profesori

Experții incluziune care ajută la implementarea proiectului s-au întâlnit cu un grup de elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”, membri ai populației majoritare, care locuiesc în zonele de intervenție ale proiectului.

Discuția avută s-a axat pe activități educaționale de prevenire a delincvenței juvenile, traficului și consumului de droguri.

Tinerii au urmărit un filmuleț educativ, realizat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad, cu persoane private de libertate, ajunse în spatele gratiilor pentru comiterea unor infracțiuni din sfera propusă de tema activității noastre preventive.

Astfel, au putut asculta mărturiile acestora despre circumstanțele în care au ajuns în penitenciar, anturajele periculoase pe care le-au frecventat, experiențele trăite în închisoare, dar mai ales despre regretele tardive pe care le au ca urmare a comiterii de infracțiuni care le-au influențat viața, lor și familiile lor.

La final, elevii și cadrele didactice au pus întrebări și au purtat un dialog interactiv cu colegii noștri, specializați în activități cu caracter preventiv.